miércoles, 17 de marzo de 2010

Comiat a cop de peus, Editorial 17 de març

El tribunal superior de justícia d’Andalusia ha donat la raó a un treballador que va agredir el seu cap. El van acomiadar i ara el jutge diu que no en tenien motiu. I tot perquè el treballador en qüestió, un venedor de pisos d’una immobiliària, va sacsejar i donar cops de peu al seu superior perquè sospitava que l’anaven a acomiadar. El jutge creu que la por a l’acomiadament "si bé no justifica el comportament agressiu, si atenua la seva gravetat".

Per ser justos, si ahir vam criticar la falta d’honestedat de Díaz Ferrán i la mala gestió d’alguns empresaris; avui hem de reprovar l’acció d’aquest treballador. Tal com està el panorama, ningú vol que l’acomiadin i es pot entendre que estiguis nerviós i, fins i tot, accelerat si creus que perilla l’estabilitat de la teva família, però ni això, ni res, justifica la violència. No es pot pegar a un superior ni a un company. Les agressions s’han de castigar i si un treballador és violent, mereix que el despatxin.

El tribunal andalús diu que no poden utilitzar l’agressió per justificar l’acomiadament, però sí totes les negligències prèvies que van portar al superior a decidir el cessament del treballador. Els juristes, de la seva banda, creuen que aquesta sentència és perillosa perquè posa en entredit la capacitat sancionadora dels caps. I vosaltres, què en penseu?

No hay comentarios:

Publicar un comentario