lunes, 22 de marzo de 2010

Eleccions França, Editorial 22 de març.

Cada cop és més difícil guanyar unes eleccions, si per guanyar-les entenem tenir un suport significatiu de la ciutadania. Només cal veure que ha passat aquest cap de setmana en la segona volta de les eleccions regionals a França. Només han votat el 51% dels electors, justet la meitat. Dels que han anat a votar un 54% han votat a la coalició entre socialistes i ecologistes. És una mica més de la meitat però no oblidem que la coalició està formada per 2 opcions polítiques i que, per tant, ha aglutinat el vot d’uns i altres. En realitat la força més votada a les regionals, el partit socialista, ha aconseguit el 49% dels vots, menys de la meitat de vots de la meitat de francesos que han anat a les urnes.

Ara tothom pot avaluar si Sarkozy ha perdut les eleccions, si els socialistes es perfilen com a substituts de la UMP a les pròximes generals o si el 20% de vots del ultradretà Le Penn en algunes regions és símptoma d’alguna cosa. Però, en realitat, l’única anàlisi possible és que els polítics no aconsegueixen motivar els seus representats.

Que et votin, que et votin més que als altres, et dóna la victòria i et permet governar. Però que t’esculli un nombre poc representatiu de votants demostra que no et tenen confiança.

No hay comentarios:

Publicar un comentario