miércoles, 10 de marzo de 2010

Editorial Donar informació, 10 de març

Els mitjans de comunicació sempre tenim la culpa de tot. De crear alarma social o de no donar prou informació, de ser massa explícits o poc concrets, de donar veu a persones que no la mereixen o de no donar veu a tothom ... Sigui quina sigui la notícia, el missatger sempre se’n du la pitjor part. I sovint amb raó, perquè no dir-ho ...

Però de vegades, només de vegades, formar part d’un mitjà de comunicació públic dóna tot el sentit del món a l’ofici de periodista.

www.radiorubi.fm va sumar dilluns més de 3.500 lectures de les notícies relacionades amb l’evolució del temporal. En concret, la notícia que donava compte de la decisió municipal de no obrir les escoles i instituts de la ciutat dimarts va registrar gairebé 2.800 visites, en només una hora i mitja. Ahir, pràcticament un miler de persones van tornar a triar la nostra versió web per saber si havien de portar els seus fills i filles a l’escola. I és que avui, ja no esperem que algú vingui a informar-nos, busquem la informació allà on ens la donen i ens la donen bé. Ens n’alegrem, perquè aquestes xifres dignifiquen el nostre desgastat ofici.Però aquestes xifres, com el rècord de visites del portal informatiu de tv3, han de ser també un avís per les institucions. Si la ciutadania reclama informació al segon, des de qualsevol punt del món ... li hem de poder donar.
I aviat no n’hi haurà prou amb compareixences a les set del vespre o comunicats de premsa que arriben tard

1 comentario:

  1. Un aplaudiment per tot l'èquip. Demà ens veiem... Avuí, després de la injecció d'ahir, se m'han fos els ploms.

    Petons per les tres "petardas" més maques dels Vallés.

    ResponderEliminar