jueves, 18 de marzo de 2010

El joc de la mort, Editorial 18 de març

La televisió pública francesa va emetre ahir un polèmic documental batejat amb el nom de "El joc de la mort". Es veu que el documental pretenia reflexionar sobre el poder de la televisió i com les persones es poden sotmetre a la seva autoritat. Al documental es veuen imatges d’un fals concurs televisiu. Era fals perque era per demostrar què podem arribar a fer per diners però el concurs es va fer i els participants van creure que era real. Es tractava d’aplicar descàrregues elèctriques a la resta de participants. Els protagonistes del concurs no sabien que els contrincants eren actors i que, en realitat, no patien descàrregues però sí els escoltaven cridar com si fos veritat i demanar que paressin.

El director del documental, Christoph Nich, diu que aquest experiment demostra que la xifra de persones disposades a torturar arribaria al 80% . Diuen els organitzadors que no només es tractava de demostrar si la gent és capaç de fer patir els altres sino, si som capaços d’enfrontar-nos amb l’autoritat o el sistema establert...I resulta que la majoria van seguir torturant “de mentida” però sense saber-ho als altres per...no quedar malament...per dir-ho d’alguna manera.

Segur que ja han sortit veus crítiques dient que aquest experiment és una aberració, una intromissió en la intimitat de les persones i un engany...però el que realment preocupa és que un grup de persones siguin capaçes de tot...fins i tot de veure el patiment aliè i no reaccionar encara que estigui a la seva mà evitar-ho...al capdavall és el mateix que passa al dia a dia...Mirem cap a una altra banda i així no cal patir pel dany que viuen els altres...com es diu en castellà: ojos que no ven, corazón que no siente.

No hay comentarios:

Publicar un comentario