martes, 19 de enero de 2010

Copiar als exàmens, Editorial 19 de gener

Aquests dies els estudiants universitaris estan d’exàmens. Els universitaris sevillans poden copiar. Una nova normativa de la universitat sevillana permet seguir amb la prova si t’enxampen copiant o amb una xuleta. La norma diu que no s’expulsa l’alumne perquè s’ha de garantir el seu dret a continuar amb l’examen i mantenir així la seva presumpció d’innocència. Això sí, en el moment d’avaluar la prova, es reuneix una comissió formada per tres alumnes i tres professors que ha d’aclarir si s’ha comès una falta o no.
Fins ara, quan t’agafen copiant, t’expulsaven de l’examen. El professor no tenia la certesa que haguessis fet un tripijoc, però amb la sospita n’hi havia prou per castigar una acció que és injusta pels que sí han estudiat. A més, l’ensenyament va més enllà d’aprendre matemàtiques, llengua o biologia ... A l’escola també s’hi ha d’aprendre a ser responsable, a obtenir resultats a base d’esforç i a ser honest.
A Sevilla, però han decidit que una comissió es baralli per decidir si cal castigar o no a l’alumne que s’ha descobert copiant. Una despesa de temps que, segurament, cap universitat es pot permetre. I finalment, què transmet aquesta normativa als joves? Que es pot fer trampes sempre que no t’enxampin? I tu ... que n’opines? Cal donar una segona oportunitat davant d’una sospita o els alumnes que intenten copiar han de rebre un càstig exemplar?

2 comentarios:

  1. Las chuletas mejor a la plancha, gracias.
    (un profesor)

    ResponderEliminar
  2. Como bien decis vosotros mismos, la enseñanza va más allá de aprender matemáticas, inglés o cualquier materia, la enseñanza también implica aprender a ser honesto con uno mismo. Haciendo chuletas no creo que ningún estudiante sea honesto ni con sus profesores, ni sus padres ni el mismo. Creo que la expulsión del examén seria un justo castigo.

    Una madre

    ResponderEliminar