viernes, 22 de enero de 2010

Editorial Violència Gènere, 22 de gener

Quatre setmanes, quatre dones mortes.

Aquesta és la macabra estadística del que portem de 2010.

Darrera les xifres sempre hi ha persones, històries. Però, què li passa a algú pel cap per creure que una altra persona és de la seva propietat? Com pot ser que l’amor que un dia va viure li faci pensar que té dret a acabar amb la vida de qui ha estimat?

El pitjor d’aquestes estadístiques és que només comptabilitzen les víctimes mortals i que, amagades sota l’epígraf de la VIOLÈNCIA DE GÈNERE hi ha també amenaces, pallisses, faltes de respecte, anulacions d’éssers humans, por i famílies esquinçades.
Hem fet lleis que castiguen la violència masclista; la policia està especialitzada i cada cop hi ha més dones que denuncien els seus agressors; fins i tot, a les escoles estem educant en la igualtat i en la no violència. Però segueixen morint i patint. Quina impotència!!!

Avui no hi ha preguntes. No hi ha disjuntives. No hi ha gris ni matisos. Avui hi ha tristesa, ràbia i fàstic. Tristesa per les famílies que han perdut la seva filla, la seva mare o la seva germana. Ràbia per no poder fer més per acabar amb aquest problema que ens afecta a totes i tots. Fàstic de pertànyer a una espècie capaç d’acabar amb el més valuós que tenim: la vida i la llibertat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario