lunes, 15 de febrero de 2010

Any Maragall, editorial, 15 de febrer

El cognom Maragall s’ha fet famós en els darrers temps per qüestions polítiques....i suposo que no necessiteu més detalls... Però mentre un dels successors del poeta, l’Ernest, es dedicava a fer articles crítics amb els seus companys de partit; unes 200 persones, entre familiars i admiradors s’aplegaven a la tomba del seu avi per celebrar la Festa de l'Ametller Florit. L’any Maragall comença oficialment el 2 de març i es commemora el 150è aniversari del naixement del poeta i els cent anys de la seva mort.
Durant la trobada d’ahir es van recitar poemes, com ja hem dit, "L'ametller florit", el "Cant espiritual" i fragments de prosa. També s'han escoltat els versos del poema sobre records infantils "Sol, solet", recitats de memòria per un dels seus néts, l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall.
El traductor i professor de la Universitat de Vic Ronald Puppo ha llegit la traducció del poema "Dimecres de cendra", a l'anglès, que formarà part d'una antologia de poemes i articles del poeta en aquesta llengua..
L’ametller florit és una de les imatges més belles de la primavera que estem tots esperant en candeletes. El primer Maragall va fer un poema sobre això però, coses de la llengua, florit en català vol dir també podrit ... El tripartit no és pas un ametller i si està florit,no és precisament perquè tingui flors roses que anunciïn l’arribada del bon temps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario