lunes, 22 de febrero de 2010

Editorial Pluges, 22 de febrer

Mai plou a gust de tothom. Aquesta dita que es podria utilitzar per definir la situació política, per parlar de les opinions que hi ha sobre els macro prostíbuls o, fins i tot, sobre la crisi és una VERITAT ABSOLUTA després del gener més plujós dels darrers temps.

Segons dades de l’Observatori Fabra, des del 2 de gener ha plogut prop de 30 dies, una xifra inèdita si la comparem amb la mitjana d'altres anys. A més, si comparem les dades recollides per l'observatori des del 1914, només s'han registrat pluges tan seguides en cinc ocasions i la majoria de vegades han estat durant la primavera i la tardor, que són les dues estacions més plujoses. La previsió diu que seguirà plovent i això serà bo per les collites, els pantans i per assegurar el subministrament d’aquest estiu... Però aquesta bona notícia contrasta amb les imatges de Madeira, pràcticament destrossada per les inundacions.

Com era d’esperar, alguns experts s’han afanyat a preguntar-se si aquestes pluges són una constatació del canvi climàtic o si, pel contrari, s’han de veure com un fenomen aïllat. I nosaltres, com cada dia, us traslladem la qüestió: creieu que, com diu Greenpeace, aquest canvi de temps està relacionat amb el fenomen meteorològic anomenat EL NIÑO? O pel contrari, creieu, com diu l’ Índex de l’Atlàntic Nord (NAO), que hi ha un fenomen cíclic que fa que de tant en tant plogui de forma potent a tot Europa?

No hay comentarios:

Publicar un comentario