miércoles, 17 de febrero de 2010

E.T.A. Editorial, 17 de febrer.

L’esquerra abertzale reivindica un “procés d’alliberament” amb “absència total de violència” en un text d’aquest mes de febrer. Els nacionalistes no fan referència a ETA en el seu document però si parlen de vies pacífiques, lógicament, de retruc, rebutjen l’únic grup que segueix defensant les seves idees amb violència.
En els darrers temps han passat algunes coses força inèdites a Euskadi: per primer cop, PP i Partit socialista basc es posen d’acord i governen en coalició; el setge policial a la banda s’ha endurit bastant des que es va trencar la treva i molts presos polítics i les seves famílies han donat proves que volen avançar en l’autogovern del seu pais sense fer servir les armes.
Després d’una llei que impedeix als abertzales presentar-se a les eleccions sota cap sigla i després de gairebé mig segle de conflicte, és possible que els ideòlegs del moviment nacionalista hagin constatat que no hi ha res a fer amb els atemptats i les bombes.
Que n’opineu? Estem davant d’un nou moment i de noves oportunitats de diàleg al Pais Basc? O, com ja ha passat d’altres vegades, la dissidència al moviment abertzale es silenciarà amb nous actes violents?

No hay comentarios:

Publicar un comentario