miércoles, 10 de febrero de 2010

Inversions, Editorial, 10 de febrer.

Els inversors de borsa són com nens petits. Si cauen i la mare els diu que no ha estat res, s’aixequen del terra i segueixen jugant.
Després de diverses baixades dels index, ahir hi va haver certa recuperació, o no tanta caiguda, de l’BEX 35. Diuen els experts que els inversors han recuperat la confiança en els mercats, que les darreres accions polítiques donen tranquilitat a aquells que “se la juguen” en borsa.
Avui hem sabut que finalment la Unió Europea ajudarà a Grècia que està en una situació límit i s’especula que el dèficit, tan criticat en el cas d’Espanya, podria afectar també grans economies com la britànica.
Així, doncs, si està clar que la política i l’economia estan, d’alguna manera lligades, podem fer que aquesta relació sigui pel bé comú. Ens arrisquem, som valents i fem que els estats o els supraestats, com la Unió Europea, intervinguin en l’economia per redistribuir la riquesa i evitar situacions límit com la de Grècia? O deixem que segueixi sent el lliure mercat el que afecti al dia a dia dels estats i per tant de tots els que viuen i treballen en aquests païssos?

No hay comentarios:

Publicar un comentario