jueves, 25 de febrero de 2010

Editorial Vídeos, 25 de febrer

Un tribunal italià ha condemnat a 3 executius de Google per permetre penjar al Youtube un vídeo on es podia veure un grup de joves befant-se d’un altre noi amb síndrome de down. Youtube és un portal on particulars poden penjar vídeos i imatges. Però aquesta plataforma paradigma de la participació ciutadana i la llibertat ha de respectar uns mínims: els drets humans, la preservació de la dignitat i la privacitat dels que no volen sortir als vídeos.

Google, propietària del canal, va retirar el vídeo quan se li va demanar, però el jutge italià considera que haurien d'haver impedit que les imatges s’arribessin a veure mai. Ja hi ha qui es pregunta “com ho podien fer?” i si posant controls previs a les emissions lliures dels ciutadans no s’està exercint censura i limitant la seva llibertat.
És fàcil, no us sembla? La meva llibertat s’acaba quan comença la d’un altre: La llibertat dels joves que van penjar les imatges s’acaba quan comença la del noi ridiculitzat. Però encara més: si a més d’atemptat contra la llibertat d’algú també atempto contra la seva dignitat i fins i tot contra la seva integritat física, estic comenten un delicte. Que què podien fer els directius de Google? Molt fàcil: decidir que en la seva plataforma no es vexa a la gent i que quan hi ha imatges humiliants per algú, les treuen. Per ...principis?

No hay comentarios:

Publicar un comentario